24 Αυγ 2019

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Φωτο. samostimes.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Μεσοκάμπου και ενώ έφυγε το φως της μέρας. Eπιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, και περιοδικά 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.


Ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο οποίος υποσχέθηκε διαρκή βοήθεια ώστε να ελεγχθεί το γρηγορότερο η πυρκαγιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στον Ant1, δήλωσε πως η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία. «Εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία προληπτικά», δήλωσε και εκτίμησε πως σύντομα η φωτιά, που στις 19:30 είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required