17 Φεβ 2020

Χοροθεατρική παράσταση από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου παρουσιάζει το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαρτίου, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου τη χοροθεατρική παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο του Μικρασιάτη-Ρεθυμνιώτη συγγραφέα Παρασκευά Συριανόγλου,"ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΔΥΟ ΘΕΟΙ".

Το βιβλίο τιμήθηκε και παρουσιάστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο .

Την παράσταση πλαισιώνουν 60 χορευτές και ηθοποιοί των τμημάτων χορού και της χορωδίας του συλλόγου, τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί και η παιδική χορωδία.

Ένα ταξίδι από τη Σμύρνη ως την Κωνσταντινούπολη και από τον Πόντο μέχρι την ιερή Καππαδοκία μέσα από χορούς και τραγούδια θα ξετυλίξει το κουβάρι της  ιστορίας της ζωής της Αιβαλιώτισας Φωτεινής Τσακανίκας .

Η ιστορία της Φωτεινής Τσακανίκα μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στο Αϊβαλί (Κυδωνίες) και γεύτηκε τον παράδεισο της Ελληνικής Ανατολής μαζί με τον ξεριζωμό των Χριστιανών από τις πανάρχαιες εστίες τους. Γνώρισε τον πρώτο διωγμό του 1914 και επέζησε με όπλο τη πίστη της και την αγάπη της για τη ζωή. Και στο τρομερό 1922 όταν η Φωτεινή άγγιξε το θάνατο, καλή της μοίρα θέλησε να σωθεί και να βρει την ευτυχία κοντά σε ένα Αλεβίτη αξιωματικό που την έσωσε.Την αγάπησε και τον αγάπησε, δημιουργώντας μια υπέροχη οικογένεια, φέρνοντας στο κόσμο τέσσερα παιδιά που τα μεγάλωσαν με τις αξίες της ανθρωπιάς και της αγάπης. Μέχρι το θάνατό της παρέμεινε στα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας, δίχως να προδώσει ποτέ ούτε την πατρίδα της ούτε τη θρησκεία της, κρατώντας πάντα αναμμένη την όμορφη καντήλα και τις οκτώ εικόνες από το πατρικό της σπίτι, που τα άφησε στα παιδιά της ως τα πολυτιμότερα πράγματα της ζωής της.

Εισιτήρια θα προπωλούνται από τις  24 Φεβρουαρίου στα παρακάτω σημεία:

ΒΑΘΥ -ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΠΑΚΟΣΜΑ
ΒΑΘΥ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ PRESS & SNACK -ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΒΑΘΕΟΣ
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ "Η ΦΩΛΙΤΣΑ".
και στα τηλέφωνα 6973025220-6979427307

Γενική είσοδος 8 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required