15 Ιουλ 2020

Με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου συναντήθηκε ο αρχηγός Γ.Ε.Σ

Ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ και ο Δ/ντης Επιτελικού Γραφείου Αρηχγού Γ.Ε.Σ
Συνάντηση με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου πραγματοποίησε χθες ο αρχηγός Γ.Ε.Σ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα δημαρχεία Σάμου και Καρλοβάσου.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Πέτρο Δεμέστιχα, τον Διευθυντή του Επιτελικού γραφείου του Αρχηγού, Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Καβιδόπουλο και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο συναντήθηκε με τον Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γεώργιο Κολλάρο, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μητσό και την Περιφερειακή Σύμβουλο, κα Άννη Ανδρεάδου. 

«Προλογίζοντας τη συζήτηση ο Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στο επίκαιρο ποίημα του Α. Κάλβου « Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία», δίνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και ενότητας που πρέπει να μας διακατέχει όλους, και μας διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σε συνεχή ετοιμότητα με υψηλό ηθικό. 
Εν συνεχεία ο Δήμαρχος ανέφερε «Εμείς οι Έλληνες ακρίτες νησιώτες που ζούμε από τη γη και τη θάλασσα είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε η χώρα να παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας φυλάσσοντας τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. 

Η συνεργασία Τοπικής Κοινωνίας και Στρατού είναι απαραίτητη και τα οφέλη αυτής πολλαπλά», αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου. 


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Επιπλέον, στα πλαίσια της προώθησης των σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δυτικής Σάμου και του στρατού ξηράς  ο αρχηγός Γ.Ε.Σ επισκέφτηκε και το δημαρχείο Δυτικής Σάμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διοικητής Α.Σ.Δ.Ε.Ν Αντιστράτηγος κ. Δεμέστιχας Πέτρος, ο Διοικητής 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δούκας Περικλής, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Σάμου, κ. Βακάκης Νικόλαος και κ. Διακοσταμάτης Γεώργιος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νικολού Εμμανουήλ. 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η καλή διάθεση και των δυο πλευρών για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής θέλησης, για την επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 



Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων ως ενθύμιο και ένδειξη αλληλοεκτίμησης και σεβασμού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required